Håndværk @ ARoS Public

Med afsæt i Joanna Vasconcellos' enorme værker på ARoS knækkede vi temaet 'Håndværk'. I kunsten lever håndens arbejde, men måske har vi glemt håndens arbejde i dagens Danmark. Vi spurgte Jonas Lindeløv, adjunkt i kognitiv neurovidenskab og neuropsykologi, hvordan hånd og hjernen neurologisk er forbundne og undersøgte, om vi kan blive lykkeligere af at bruge vores hænder. Sammen med bådebygger og forfatter, Sigurd Buch Kristensen, fik vi et indblik i koblingen mellem hånd og ånd.

Livemagasinet_Miss_Pic.png
 

Kropsdyrkelse @ Stiftens Lounge

Vi dyrker kroppen som aldrig før, men hvad er egentlig smukt? Vi satte TRX-træner, Anders Deenfeldt, og idehistoriker, Cecilie Kjær Rimdal, stævne til en snak om kropslig skønhed fra en fysisk og filosofisk vinkel. Vi snakkede med Søren Holm fra DRs serie ”Rigtige mænd” om tiden efter en fysisk succes. Og vi oplevede den ikke fedt- og formforskrækkede danseart, Burlesque ved danser Pernille Lund Olesen.

 

Ytringsfrihed @ Stiftens Lounge

I kølvandet på skudattentaterne ved Krudttønden i København 2015 drejede Livemagasinet for Aarhus Stiftstidende sig blandet andet om ytringsfrihed. Vi tog debatten om, hvordan man håndterer det frie ord som borger og som journalister. 

3_Livemagasinet_Ytringsfrihed_1.JPG
 

Fremtidens virksomheder @ Kaospiloterne

Kaospiloterne i Aarhus ønskede i dette Livemagasin et kigge ind i fremtidens krystalkugle under temaet ”Future of Business”. I en række interviews hørte vi om nye digitale tendenser, ny forretningsmodeller og om hvordan man erstatter angst for det ukendte med mod til at navigere i det.

Livemagasinet_Miss_Pic.png
 

Iværksætteri @ StartupLab

Som et led i at binde bro mellem studerende og etablerede virksomheder på Navitas ønskede StartupLab at sætte fokus på iværksætteri. Under dette tema havde vi debat om, hvorvidt iværksætteri er noget, der kan læres på skolebænken. Vi inviterede tre iværksættere ind på tre forskellige stadier: den nyforelskede, den rutineprægede og den separerede. Magasinet endte med at sætte bevægelse i publikums egen skabertrang.

 

Livemagasinet @ Café Gemmestedet

Det allerførste Livemagasin fandt sted på Cafe Gemmestedet i Aarhus. Her mødte vi unge kunsttalenter fra CATCH14 Junior Beinnale, som dette forår udstillede værker på ARoS Kunstmuseum. Vi satte det dengang nystiftede parti, Alternativet, stævne med Det Konservative Folkeparti, og vi oplevede en live musikanmeldelse ved Gaffas musikanmelder, Ole Svith, og musiker, Jens-Ulrik Kleemeyer.